Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масови арести пред съд в Москва

| обновено на 24.02.14 в 11:44
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Московската полиция извършва масови арести пред съда, където всеки момент се очаква да бъде произнесена присъдата срещу осем активисти на опозицията. В петък те бяха признати за виновни по обвинение, че са предизвикали масови безредици и са нападнали полицаи по време на протестната акция на 6-и май 2012-а година - ден преди Владимир Путин да се завърне в Кремъл. Прокуратурата поиска ефективни присъди от 5 до 6 години затвор. Въпреки предупрежденията на полицията, към сградата на съда продължават да прииждат много хора. Без да обяснят причините, правоохранителните органи вече арестуваха над 150 души. Сред тях е и известният опозиционер Алексей Навални.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44