Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция предоставя 120 хиляди евро помощ за бездомниците в София

Снимка: БГНЕС

Около 120 хиляди евро първоначална помощ за бездомниците в центъра на София предоставя Франция.  Те ще бъдат използвани в експериментален проект съвместно с БЧК и Столичната община. Мобилни екипи обикалят нощем три централни района -  "Оборище", "Лозенец" и "Триадица", където се смята, че е най-голямата концентрация на бездомници. Общо 170 места в кризисни центрове за пренощуване през зимните месеци са открити в София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

Средствата, които общината отдели тази година за тези центрове, бяха в размер на общо двеста хиляди лева. Това позволява мобилните екипи да могат да разчитат, когато е необходимо, на място, където хората в нужда да бъдат настанени. Това е много тежка работа. Аз се обръщах към различни институции за подкрепа с оглед хората, които все повече и повече идват в София, не само от страната, но и от бежанската вълна, и всъщност получихме подкрепа единствено от тези партньори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44