Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев изрази съмнение относно легитимността на властите в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският премиер Дмитрий Медведев изрази съмнение относно легитимността на редица органи на властта в Украйна и заяви, че съществува заплаха за руските граждани в тази страна.

Дмитрий Медведев заяви, че към днешна дата не вижда легитимни партньори в Украйна, с които може да се води диалог:

Ако смятаме хората с черни маски и автомати по улиците на Киев за правителство, то с такава власт ще ни бъде сложно да работим, посочи руският премиер. Той заяви, че всички, подписани с Украйна, споразумения ще бъдат спазени от руска страна.

Медведев припомни обаче, че договореностите в газовата сфера, постигнати през декември по време на посещението на Виктор Янукович в Москва, имат срокове за реализация и подчерта, че по-нататъшното им изпълнение ще бъде въпрос на консултации с ръководството на украинските компании и правителството, ако то някога се появи в Украйна.

Премиерът Медведев уточни, че руският посланик в Украйна е бил отзован за консултации, тъй като трябва да бъде изяснено какво се случва в съседната държава, където, по думите му, съществува реална заплаха не само за руските интереси, но и за живота и здравето на руските граждани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44