Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцки фермери протестираха на пътя с раздаване на портокали

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките фермери протестират по границата с България, като раздават портокали и информационни материали. Те търсят обществена подкрепа за исканията си за промяна на данъчното облагане.

Фермерите от Серес отново са на граничния пункт Промахон-Кулата. Протестират без да спират движението, като раздават портокали и маслини на шофьорите на минаващите автомобили и по този мирен начин информират за исканията си към правителството. Полицейски части охраняват пътя.

Властите направиха няколко отстъпки във връзка с новото данъчно облагане, но не удовлетвориха изцяло исканията на земеделците. Лидерите на областните фермерски съюзи решиха да прекратят протестите и преговаряха основно с опозицията. Според тях е безсмислено да притискат кабинета на Самарас, тъй като той ще подаде оставка след евроизборите.

Различна е позицията на работещите по пристанищата. Днес гръцките портове бяха затворени за няколко часа, а в сряда ще има нова стачка. Пристанищните работници настояват правителството да оттегли незабавно програмата за приватизация на пристанищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44