Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

62 случая на починали от грипния вирус в Гърция

Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването в Гърция провежда мащабна информационна кампания за превантивни мерки срещу вирусния щам.

В рамките на два месеца починалите от смъртоносния грип са 62 души, съобщиха от Националната здравна инспекция. Повечето жертви са възрастни хора с придружаващи заболявания. С потвърдени лабораторни изследвания за наличие на вируса на свински грип в болницата са постъпили 190 души. Заразените не са били ваксинирани.

Министерството на здравеопазването започна информационна кампания чрез медиите за превантивните мерки и симптомите на вирусния щам. В последните две седмици се забелязва интензивност на епидемичния процес, съобщиха специалистите. Фармацевти алармираха, че има липса на лекарства и доставянето им в мрежата трае няколко седмици. Засега единствено в аптеките към болничните заведения могат да се намерят лекарствата, но процедурата по получаване е бавна.

Министърът на здравеопазването потвърди данните за смъртните случаи и препоръча на хората с тежки заболявания - при първите симптоми на грип, да постъпят в болниците за изследване.

Да не се създава излишна тревога, но и да не се подценява опасността, подчерта здравният министър Георгиадис.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44