Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Кърджали насрочи за 8-и април ново заседание по делото за Историческия музей

| обновено на 25.02.14 в 14:45
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кърджали насрочи за 8-и април ново заседание по делото, заведено от Главното мюфтийство за сградата на Историческия музей в града. Назначени са и нови експертизи, които трябва да внесат и яснота как и кой е строил сградата.

На заседанието днес бяха изслушани четирима свидетели, които преразказаха спомени на възрастни хора от началото на миналия век, когато е започнал строежът на сградата.

Заседанието премина при засилено полицейско присъствие. Заради очаквани сблъсъци органите на реда привлякоха допълнителни сили от страната. От рано сутринта Кърджали беше блокиран от полиция и движението беше отцепено в радиус от един километър. Съдебната палата беше оградена с метални заграждения като тези пред Народното събрание. Имаше над десет коли с жандармерия, както и специални полицейски части.

Обстановката пред Съдебната палата в Кърджали остана спокойна. Около стотина души се бяха събрали около сградата. Имаше хора, дошли от района на Хасково, от Пловдив, както и такива от Кърджали. Пристигна и група, водена от свещеник, който каза, че е тук, за да благослови българския народ.

Полицаите направиха плътен кордон пред дошлите да слушат съдебното дело. Такъв кордон имашe и пред самата сграда на съда.

Общината в Кърджали не издавала разрешение за протести пред Съдебната палата.

По данни на полицията, за справка в районното управление са привикани председателят на сдружението на футболните фенове Елена Ваташка и трима нейни съмишленици, с които тя е пътувала. На пристигащи от други райони на страната са били съставени предупредителни протоколи, че няма да създават напрежение.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44