Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мило Джуканович: Влизането на Черна гора в Алианса е важно и за региона на Западните Балкани

Снимка: www.president.bg

Продължава официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в Черна Гора. То е широко отразено в електронните и печатни издания в страната с изразената от Плевнелиев подкрепа за ползите от присъединяването на Черна гора в НАТО. Всички медии цитират държавния ни глава, че процентът на инвестициите в България след влизането ни в НАТО преди 10 години се е увеличил и освен политическа, е донесъл и икономическа стабилност и предвидимост.

Премиерът на страната Мило Джуканович каза пред БНР, че страната му работи сериозно за получаването на покана за влизане в Алианса на срещата на върха през юни в Англия:

Много упорито работим, за да изпълним условията, които са поставени пред Черна гора. Нашите партньори от НАТО предложиха страната ни да направи реформи в четири области и работим в тази посока. Мисля, че преди края на май ще можем да кажем на партньорите ни, че сме готови с поставените условия. Влизането на Черна гора в Алианса е важно, не само за самата нея, но и за региона на Западните Балкани, защото ще донесе повече стабилност за всички.

Социологическо проучване показва, че ако през тази седмица би се провел референдум в Черна гора за членството на страната в НАТО, то за първи път от години 42% биха подкрепили присъединяването, а 41%, които биха гласували против. Изследването показва, че 70% от членовете на управляващата партия на премиера Мило Джуканович биха гласували за НАТО, за разлика от представителите на опозиционния Демократичен фронт, които в мнозинството си не биха подкрепили влизането на Чена гора в Алианса. Любопитно е още, че 66% от избирателите на наскоро формираната партия "Позитивна" също биха подкрепили влизането в НАТО.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44