Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от Първо основно училище в Търговище приемат декларация против насилието

Снимка: Евтим Петков

По повод Световния ден за борба с агресията в училище учениците от Първо основно училище „Христо Ботев“ в Търговище ще приемат декларация против насилието.26 февруари е известен и като Ден на розовата фланелка, а целта е да се утвърждават общочовешки ценности, уточнява Нели Анастасова, педагогически съветник в училището:

Празникът се провежда вече за трета поредна година под егидата на фондация "Човек +" и отново учениците ще пеят, ще отправят своите послания. На този ден ще се чуе тяхното послание: "Не на тормоза в училище, не на агресията в училище" и традиционно ще заиграят най-дългото училищно хоро. На това хоро, естествено, ще се хванем всички ние техните учители, защото нашите послания трябва да се чуят от  всички, за да няма зло, злонамереност, за да няма насилие в българското училище.

В Световния ден за борба срещу агресията и ученици от Хуманитарната гимназия в Добрич ще се облекат в розово и ще пуснат от прозорците на училището 50 розови балона. Те ще дискутират и филм за Интернет агресията сред младите хора. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44