Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС отхвърли предложението за временна комисия за разходите за телената ограда по границата с Турция

Депутатите удължиха с 2 седмици проучването на обстоятелствата по сделката за продажба на летище "Божурище"

Снимка: БГНЕС

Парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ да бъде създадена временна анкетна комисия, която да проучи как се изразходват бюджетните средства за изграждането на телената ограда по българско-турската граница. Мотивите на управляващото мнозинство бяха, че изнесената информация от министерството на отбраната не потвърждава нарушения по случая.

Според ГЕРБ министерството не е изяснило как първоначалната цена на оградата е нараснала от 5,1 до 9,6 милиона лева и по какви критерии е избрана фирмата-изпълнител, чийто собственик е функционер на БСП.

Депутатите удължиха с две седмици срока на действие на Временната анкетна комисия за проучване и установяване на всички обстоятелства по сделката за продажба на летище "Божурище" през 2005-а година и процедурата по обявяването му за паметник на културата през 2008-а и 2010-а година.

Депутатите приеха на второ четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс относно начина на погасяване на задълженията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44