Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР пренасочва сили към районите с най-голяма битова престъпност

Снимка: БГНЕС

Кметовете от Пазарджишка област трябва да изготвят списък на самотно живеещите възрастни хора, както и на обезлюдените къщи и имоти. Искането е на полицията и е част от усилията за борба с битовата престъпност. 

Идеята е да се осигури 24-часово полицейско присъствие в местата, където кражбите и посегателствата срещу беззащитните хора са най-много. Справка показва, че през последните седмици най-засегнати от битови престъпления са районите на Пещера и Брацигово, както и селата край Пазарджик - Величково и Черногорово. Ръководството на пазарджишката полиция е изпратило предложение до министъра на вътрешните работи да се пренасочат полицейски сили и средства към засегнатите райони. След акцията на полицията и жандармерията в областта  се отчита спад на престъпността в региона, което показва, че полицейското присъствие е един от начините за ограничаването на посегателствата в селата, твърдят от полицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44