Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расмусен: Оставаме в готовност да продължим да подкрепяме демократичните реформи в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички държави да зачитат суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна, призова генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в Брюксел, където започна двудневна среща на военните министри на страните-съюзници.

Обстановката в Украйна ще е една от основните й теми, като преди началото на дискусиите Расмусен отчете като положителен факт прекратяването на насилието, и подчерта:

По пътя на Украйна напред широкият политически диалог, който зачита демократичните ценности, ще е от ключово значение. НАТО уважава суверенния избор на хората в Украйна. Тя е наш близък и отдавнашен партньор, и ние оставаме в готовност да продължим да подкрепяме демократичните реформи в страната.

Запитан дали смяната на властта ще изведе отново на преден план въпроса за членството на Украйна в НАТО, Расмусен отговори, че това не е най-спешният въпрос пред страната – и че този избор принадлежи на нейните политици и граждани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44