Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Махат оборудването за бежански лагер в Телиш

Снимка: Цецка Николова

Започна премахване на доставеното оборудване за бежански лагер в бившето ракетно поделение до плевенското село Телиш. Още в края на миналата година от Министерството на вътрешните работи увериха, че в района няма да се изгражда база за сирийски бежанци. Това веднага спря протестите на хората от селото. 

Вестта за  изнасянето на имуществото за местните жители означава само едно - гласът им е чут от държавата, каза кметът на Телиш  Нели Дакова

Новината, че в село Телиш ще има бежански лагер дойде на първи ноември миналата година и още на следващия ден хората излязоха на протест в центъра на селото, а след това и блокираха движението по главния път София - Плевен. Протестните действия продължиха повече от месец и половина.

Според неофициалната информация в бившето военно поделение са били доставени легла и палатки за 800 души за бежански лагер от затворен тип. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44