Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трявна привлича все повече туристи с новите си атракции

Снимка: БГНЕС

Трявна привлича все повече туристи с новите си атракции и реставрираните уникални къщи-музеи. Почти 3 милиона лева са инвестирани в балканското градче по Оперативната програма "Регионално развитие".

Възрожденските къщи, калдъръмът и майстореното от тревненските резбари и зографи, създават облика на балканското градче, което привлича туристи от цялата страна, и от чужбина. Символите на Трявна - часовниковата кула и моста до нея, Старото школо, Райковата къща, Славейковата и Даскаловата с резбованите слънца на таваните, са реставрирани и впечатляват посетителите с новия си облик. Попангеловата къща, която е най-старата в града, е превърната в Младежки център за художествени занаяти, а неизползваема общинска сграда вече ще е място за изложби.  След реализирането на проекта, градът разполага и с открит амфитеатър, изграден в двора на Музея на иконата. Туристите могат да обходят забележителностите пеша или с електромобил, а вечер, на старинния площад, да се насладят на спектакъла „Звук и светлина“, който разкрива историческото минало на Трявна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44