Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия е удовлетворила молбата на Янукович да гарантира личната му сигурност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е удовлетворила молбата на Виктор Янукович да гарантира неговата лична сигурност след като с решение на Върховната рада в Киев той беше отстранен от президентския пост. 

Янукович от дни е в неизвестност и това доведе по появата на много слухове къде се укрива. На предположенията, че се намира в Русия отговор даде днес източник от властовите структури в Русия. Той обяви, че Янукович се е обърнал с молба към руските власти да гарантират личната му сигурност и тази молба е била удовлетворена на територията на Русия. Според информация на руското издание РБК Янукович е пристигнал в Русия в понеделник късно вечерта и прекарал нощта в бившия хотел "Украйна", а след това е бил преместен в санаториума "Барвиха" край Москва. Изданието се позовава на свой източник от деловите среди като изтъква, че информацията е потвърдена и от официални лица. Междувременно Янукович излезе с обръщение към украинския народ, в което заявява, че продължава да се смята за законен държавен глава на страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44