Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия от 12 специалисти е направила анализ на материалните активи на "Ремотекс“

Снимка: БГНЕС

Комисия от 12 специалисти на фирмата – оценител, избрана от БЕХ, е направила анализ на материалните активи на предприятието за тежка минна техника „Ремотекс“ в Раднево. Утре анализът ще бъде внесен в холдинга, който има намерение да купи дружеството от неговия собственик.

Комисията от юристи, икономисти и инженери на фирмата оценител са извършили оглед на завода и на оборудването му. Пред представители на колектива и на синдикатите те са съобщили, че в БЕХ има одит на „Ремотекс“, с който са се запознали преди да дойдат в Раднево. Крайният срок за представянето на оценката е 10-и март. От комисията са отказали да говорят за евентуалната пазарна оценка на дружеството, по неофициална информация собственикът е поискал от държавата 60 милиона лева, при положение, че приватизационна цена е 9 милиона лева, а към настоящия момент „Ремотекс“ има и задължения към различни кредитори и доставчици за над 20 милиона лева. От Нова година досега са напуснали още 30 работници, съставът на колектива е вече около 500 души, съобщи за БНР Бойко Боева – лидер на КНСБ в Раднево. Образувани са над 100 съдебни дела за неизплатените едногодишни заплати. С обратното закупуване от държавата на „Ремотекс“ и части от „Химко“-Враца премиерът Орешарски обяви, че правителството ще стартира процеса на реиндустриализация в България. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44