Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Няма притеснения за енергийната сигурност на България

Снимка: БГНЕС

На този етап няма никакви притеснения за енергийната сигурност на България, нито за доставки на природен газ, нито за доставки на ядрено гориво - заяви пред  „Хоризонт“ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Повод за коментара му е ситуацията с Украйна и опасността да бъде спряна доставката на синьо гориво от страна на Русия.

Особено за ядреното гориво има в запас за следващите две години и половина. Що се касае до доставките на природен газ, няма някакви индикации за проблем от страна на украинската или от руската страна, така че, считам, че конфликтът вече е преминал. Конфликтът може би е към своя край, така че не трябва да бъдем притеснени за енергийната сигурност на България, още повече, че имаме и може би за няколко дни запаси на природен газ в Чирен, обясни Драгомир Стойнев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44