Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален конкурс "Освобождението" обяви наградените

47 училища от цялата страна участват  в 16-я Национален конкурс "Освобождението", организиран от Дирекция "Военно-исторически музеи" в Плевен. Детските творби са подредени в изложба в основната зала на Панорамата, а днес бяха обявени наградените. 

430 са творбите на малките таланти, които са на възраст от 7 до 15 години. Отличени са 14 детски рисунки. Едно от престижните отличия грабна петокласничката Десислава Цочева от Плевен за рисунката си "Боевете при село Телиш": Първончално не ми се получаваше, но с упорство всичко можеш да постигнеш, смята малката художничка.
Според директора на Военно-историческите музеи доцент Милко Аспарухов, всяка една рисунка крие много чувства и вълнения.
Прекрасните детски рисунки ни припомнят за духа на българската национална революция, връщат ни към ожесточените битки за Плевен, Шипка, Стара Загора.
Това споделят и първите посетители на изложбата.
Те отбелязаха, че рисунките са прекрасни и има страхотни таланти.
8-годишният Явор Петров за трета година рисува Свободата.
"Свободен"  е да правиш каквото искаш. И аз не знам какво е самата дума, ама просто знам, че е добро, убеден е Явор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44