Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново спряха влаковете в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Железничарите в Гърция отново спряха движението на всички влакове. Днес протестът е до обед, а през следващия месец обещават няколко дневни стачни действия. Работещите в железниците реагират срещу приватизацията на държавната железопътна фирма. Особено силен интерес към закупуване на акции в гръцките  железници имат руски и френски компании.

На всички гари има чакащи пътници поради силния трафик днес. Следващите три дни в Гърция са почивни.

Стачката е подкрепена от синдиката на държавните служители. Подготвя се по обед и масова демонстрация в Атина.

Експертите на кредиторите отново са в Гърция с искане за по-мащабни уволнения в държавния сектор, бърза приватизация на компании, сред които са и железниците.

Синдикатът на учителите призова днес за масови протести пред Министерството на образованието срещу закриване на училища и уволнение на преподаватели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44