Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание окончателно приема промените в Закона за водите

Снимка: БГНЕС

Народното събрание окончателно ще приеме промените в Закона за водите. В дневния ред на депутатите е и окончателното приемане на промените в Закона за защита от дискриминация и в Закона за виното и спиртните напитки. 

Очаква се депутатите окончателно да гласуват текстовете, които ще дадат възможност повече от една компания да може да бутилира минерална вода от едно находище. В момента птравилото е едно находище да е с един концесионер. Депутатите ще гласуват окончателно и промените в Закона за дискриминацията, които предвиждат забрана за дискриминация по отношение на промяна на пола.

Депутатите ще гласуват и предвидените санкции за производство, продаване и предлагане на оцет за консумация в нарушение на закона с промените на второ четене в Закона за виното и спиртните напитки. Глобите са от 1000 до 5000 лева за физически лица и от 5000 до 10 000 за еднолични търговци и юридически лица.

В парламентарен контрол на въпроси ще отговарят 10 министри. Традиционният петъчен контрол ще започне с въпроси към заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев ще отговаря на въпроси относно политиката на правителството за овладяване на битовата престъпност и за катастрофата на товарния влак между гарите Яна и Мусачево.

Министърът на транспорта Данаил Папазов ще отговаря на въпроси за липса на достъп до цифрова ефирна телевизия и за нарушение в "БДЖ - Пътнически превози".

За предприетите мерки от страна на МОН относно окупациите на СУ "Св. Климент Охридски“ ще информира просветният министър Анелия Клисарова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44