Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 са новорегистрираните безработни в Търговищка област през последния месец

Снимка: www.karieri.bg

Над 300 са новорегистрираните безработни в петте общини на Търговищка област през последния месец, информират от Агенцията по заетостта. Така общият брой на безработните надхвърли 10 хиляди души.

Точно след един месец безработицата в Търговищка област отново ще достигне много високи нива заради очакваното съкращение на над 400 работници от Акумулаторния завод, припомни директорът на Бюрото по труда Иван Топалов и анализира сегашното състояние:

Най-високо е равнището на безработица в община Антоново - 55,3%, следват общините Опака - 42,6%, Омуртаг - 33,4%, Попово - 19,4% и най-ниско в община Търговище - 12,6%.

По професионален признак регистрираните безработни без специалност са 58%, с работнически професии - 30%, специалисти - 12%.

Според образованието от общия брой регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование, които съставляват 54%. Хората със средно образование са 42%, а висшистите - 4%.

Очаква се с настъпването на пролетта да бъдат разкрити нови работни места в селското стопанство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44