Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Международния ден на пациентите с редки болести

редки болести
Снимка: БГНЕС

Днес се отбелязва Международният ден на пациентите с редки болести. В Силистра доброволци от младежки организации и близки на пациенти с такива заболявания организират информационна кампания за редките болести.

Мотото на тазгодишната кампания е заедно за по-добра грижа. Организатори са Националният алианс на хората с редки болести. Точно в 13 часа на площада в Силистра близки и приятели на такива пациенти заедно ще вдигнат високо ръце в знак на подкрепа и съпричастност, съобщи Елена Иванова, председател на Националната асоциация "Аниридия“ и майка на дете с рядко заболяване:

Ще има и пуснати балони в небето,които ще са също с логото на редките заболявания. По принцип, когато става въпрос за болести, никой  не иска и да чува. Пациенти, които са се сблъскали с такава болест за тях е добре да достига по най-безпрепятствения начин тази информация. Целта й е да ги улесни по пътя й към даване на точна диагноза и намирането на точното лечебно заведение.

Организаторите са подготвили и информационен щанд с брошури за различните видове редки болести. Те са близо 7000, а засегнатите хора по света са повече от 600 млн. души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44