Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната дирекция по труда в Кюстендил е установила 541 нарушения

монтана шивашко предпирятие фирма работа труд
Снимка: Биляна Борисова

Областната дирекция по труда в Кюстендил отчете, че през януари са направени 114 проверки за спазване на трудовото законодателство. Установени са 541 нарушения. 

11 жалби са забавени заплати са постъпили от началото на 2014-а година в Областната инспекция по труда в Кюстендил, съобщи директорът й Валентин Златински като за седмица се подават по 2-3 жалби.

Сигнализират за невзета заплата, както продавачи в търговски магазини, така и администратори в по-големи фирми, отбеляза той.

Инспекцията  е направила съответните препоръки и предписания според Кодекса на труда. Ако те не се изпълнят, ще последват санкции.

Санкциите не са самоцел и ние не искаме да доведем до фалит конкретна фирма. Даваме оптимален срок, в който да се изплатят заплатите, но този срок не може да бъде цяла година, каза още Златински.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44