Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътна полиция в Гърция въведе извънредни мерки за контрол на пътния трафик

Гърция полиция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Натоварен е пътният трафик в Гърция. Следващите три дни са неприсъствени. На 3-ти март е Чист понеделник - начало на Великия пост.

Още от днес много гърци пътуват към родните си места и полицията въведе мерки по улесняване на трафика. Завишен е  контролът на входовете и изходите на големите градове. Силно полицейско присъствие има на летища, пристанища и гари. До вторник е спряно движението на товарни автомобили по първокласните пътища на страната.

Интензивно е движението към граничните пунктове с България, където много гърци предпочетоха да прекарат трите почивни дни.

Засилена е също охраната на градовете Патра и Ксанти, където до неделя се провеждат масови карнавални шествия.

Пътна полиция увеличи екипите за контрол на движението  по първокласни и второстепенни пътища.

Извършват се масови проверки за спазване на правилника за движение. Налагат се високи глоби,както и сваляне на номерата на колите за водачи, извършили нарушения, независимо с каква регистрация е колата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44