Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

84-годишен мъж стана почетен гражданин на Смолян заради личната му кауза - да дарява кръв

Общинският съвет в Смолян удостои с най-голямото отличие - "почетен гражданин", кръводарител номер едно за областта -  84-годишният Атанас Френкев. Той е започнал да дарява кръв още на 18- годишна възраст и е спасил над 400 човешки живота.

50 души да поемат това благородно дело е достатъчно, защото това е най-вещото благородство - спасение на човешкия живот. И най-важното е, че поетът беше казал "ако няма какво да дадеш, защо сме се родили на този свят", а вие давате пример на идното поколение, че може да се спаси човешки живот
, каза Атанас Френкев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44