Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу кадруването в община Гърмен организираха в Рибново

Снимка: БГНЕС
Недоволни от кадруването в община Гърмен и района организираха протестен митинг в село Рибново. Голяма група поддръжници на официално провежданата държавна и местна политика шумно освиркваха митинга. Плътен полицейски  кордон предотврати физически сблъсъци между двете групи, изпълнили площада. 

Политическа подкрепа на митинга дадоха представители на ГЕРБ и Националния фронт за спасение на България. Говорителите на протеста поискаха сваляне на имунитета на местния депутат и бивш кмет на община Гърмен Ахмед Башев, оставката на министъра на образованието, а най-накрая и на цялото правителство. В прочувствена реч уволненият директор на училището Манчо Джуркин каза, че страхът е сковал Родопите.


Хората в Рибново се изправиха едни срещу други. Няколко пъти напрежението ескалираше и полицаите едва удържаха двете групи да не се стигне до физически сблъсък. След като митинга приключи, площадът се изпълни със сватбари, а хорото поне видимо успокои страстите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44