Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвличат възрастна жена в София, принуждават я да изтегли кредит

| обновено на 01.03.14 в 13:26
Възрастна жена е била  отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили.

Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на 25-ти февруари. Жената отишла да пазарува в района на Женския пазар. В този момента двама мъже и една жена се приближават до нея. Обясняват й, че трябва да се качи с тях в лек автомобил, паркиран наблизо. Заплашват възрастната жена, че ако не го направи ще убият внука й и вземат чантите, в които са били личните й документи и ключовете от дома й. Жената е заставена да се качи в кола,  паркирана на улица „Вашингтон“. След това тя е закарана в офис намиращ се в  столичния квартал „Овча Купел“. Там подписва документи за кредит, а малко по-късно нападателите й върнали чантата и я освободили.

След като е подала сигнал в полицията потърпевшата научава, че е изтеглила кредит от около  600 лева, които неизвестните извършители са й взели. И до момента полицията издирва нападателите. От Столичната дирекция на вътрешните работи потвърдиха за подобен случай пред "Хоризонт", като уточниха, че се извършва проверка. Потърпевшата отказа да застане с името си и лично да разкаже за случилото се, защото се притеснява за сигурността си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44