Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фараж: Великобритания е превзета от чужденци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на британската националистическа Партия за независимост Найджъл Фараж заяви, че Великобритания е превзета от чужденци. В една от най-яростните му критики към емиграционната политика на правителството Фараж заяви, че масовият наплив от емигранти е накарал някои британци да смятат, че части от страната са им чужди. Той допълни, че някои хора намират Великобритания за „непознаваема”  и те не искат да я оставят в този вид на децата и внуците им.

В интервю, разпространето от медиите, лидерът на Партията за независимост споделя как наскоро се качил на влак от Лондон до Кент и трябвало да се вози няколко спирки, докато най-сетне чуе английска реч. Коментарите на Фараж идват на фона на последните шокиращи данни за увеличение на нетната емиграция с 30 на сто до 212 000, което поставя под съмнение обещанието на премиера Дейвид Камерън да я ограничи под 100 000 преди общите избори през 2015 година.

Според статистиката, броят на българите и румънците за последната година се е увеличил три пъти в сравнение с предната година. Данните се отнасят за периода септември 2012 – септември 2013 година. Министърът на икономиката Винс Кейбъл заяви по повод данните, че те са добра новина, тъй като това означава, че по-малко британци напускат страната, защото намират работа, но думите му не бяха приети сериозно дори от някои членове на правителството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44