Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Република БГ" започна подписка, искат референдум за премахване на държавните субсидии за партиите

Снимка: БГНЕС
Политическа партия  "Република БГ"  започна подписка за свикване на референдум за премахване на държавните субсидии за партиите. Само за един час са събрани близо 5000 подписа. 

Ние се намираме в един олигархичен модел на управление. Това, което помага на тези партии, които държат политическото статукво да подържат статуквото е точно държавната субсидия. Ако се премахне субсидията, как трябва да се финансират според вас политическите партииПартиите са обединение на хора, които имат обща идеология и обща визия за развитие на обществото. Партиите, които в момента са в статуквото, са едни мастодонти, които са сбирщина от платени апаратчици. Те са се превърнали в структури, които смучат от обществения организъм средства, за да поддържат собственото си съществуване. Партиите трябва да се финансират от членския внос и от дарения, посочи аргументите за инициативата организационният секретар на политическа партия "Република БГ" Владимир Георгиев.


  
  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44