Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия може да изпрати "ограничен контингент" с военни части на Кримския полуостров

В горната камара на руския парламент обявиха, че допускат въвеждането на ограничен руски военен контингент в Крим за гарантиране на сигурността. Същевременно Съветът на Държавната Дума прие обръщение към Владимир Путин  с призив да използва всички налични възможности за защита на населението на Крим от произвола и насилието. В документа се изразява безпокойство от начина, по който се развива обществено-политическата ситуация в Украйна и за ескалацията на напрежението. Депутатите заявяват, че с голямо безпокойство са посрещнали информацията за завземането на различни обекти от въоръжени групи и смятат тези действия за опит да се дестабилизира работата на местните органи на властта и ситуацията като цяло.

Към тези декларации се присъедини и председателят на Съвета на федерациите - горната камара на Руския парламент, Валентина Метвиенко, която заяви, че допуска въвеждането на ограничен руски военен контингент в Крим за гарантиране на сигурността на полуострова. По думите й съществува  опасност за живота и здравето на руснаците в Крим и Русия не може да стои безучастна към тяхната съдба.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44