Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметникът на Съветската армия е изписан с надпис: "Долу ръцете от Украйна"

Снимка: БГНЕС

Паметникът на Съветската армия осъмна с нови надписи в подкрепа на Украйна 

Традиционният надпис на паметника: "На съветската армия - освободителка от признателния български народ" е зачеркнат и под него е изписан новият надпис с червена боя, който гласи: "Долу ръцете от Украйна". 

Преди седмица, на 23 февруари, паметникът на Съветската армия в столицата осъмна отново боядисан като на него бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските воини бе боядисан с цветовете на знамето на бившата съветска република.  Това стана в деня, в който в Русия се честваше Деня на защитника на отечеството, празник сходен с българския Ден на храбростта. 

Преди време фигурите бяха боядисани като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците и партизаните бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44