Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 души излязоха на протест пред руското посолство в София.

Снимка: Дневник

Над 20 души излязоха на протест пред руското посолство в София. Повечето бяха категорични, че Москва нарушава мира в Украйна и работи против стабилността в бившата съветска република.  Повечето протестиращи украинци, живеещи у нас, бяха против провокативното дрънкане на оръжие от страна на Москва в Крим.  Според тях, този украйнски сценарии може да заплаши дори и страната ни.  Те носеха плакати  „Тук не е Москва”, „Московците - обрано в Азия”, „Вземете си Станишев, вземете си Доган” и  „Евразия в Сибир”.

Протестиращите бяха опънали украинското знаме, и плакат на който пише „Долу ръцете от Украйна”. На друг плакат е изобразена свастиката равно на символа сърп и чук, придружено от надписа „Два режима - едно зло”.  Това е втори протест пред руското посолство у нас , които организираха украинци живеещи у нас заедно с протестната  мрежа ДEНС with me.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44