Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия има условия за преговори със Запада по кризата в Украйна

Руското външно министерство
Снимка: Васко Михайлов

Русия е готова да започне преговори със Запада за нормализиране на ситуацията в Украйна, но при определени условия.


Според източник от руското външно министерство, цитиран от агенция РИА Новости, условията за начало на диалога са две. Първото е да бъде изпълнено споразумението от 21-ви февруари, което предвижда конституционна реформа и създаването на коалиционно правителство, а второто условие е в преговорния процес да бъдат представени всички политически сили в Украйна. Очаква се в близките дни Русия да продължи контактите с международните партньори, допълва дипломатическият източник.   

Преговори между Москва и Киев могат да се проведат скоро и на ниво парламентарни делегации. Очаква се украинската Върховна рада да покани официално своите руски колеги от Думата и Съвета на федерациите да създадат обща работна група за предотвратяване на военен конфликт между двете страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44