Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското правителство крие доклад за въздействието на имиграцията

Британското правителство е спряло публикуването на доклад, който оспорва твърденията, че имигрантите изместват местната работна ръка от трудовия пазар, твърди BBC.

Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей, която е сред най-активните застъпници в кабинета на Дейвид Камерън за ограничаване на свободното движение в ЕС, твърди, че пристигането на всеки 100 нови имигранти, означава, че 23-ма британци ще останат без работа. Тя основава своите думи на проучване, извършено през 2012-а година от Консултативния комитет по миграция - независима организация от учени, които съветват правителството.

Но в същото време BBC уточнява, че ново изследване на експерти от различни британски министерства, сред които и вътрешното, е установило, че притокът на чужденци застрашава в много малка степен местната работна ръка. Кабинетът на Дейвид Камерън обаче е спрял публикуването на доклада, тъй като той е политически неудобен, е установило разследване на телевизионното предаване на BBC "Newsnight".

Данни от миналата седмица показват, че имиграцията в Обединеното кралство расте и правителството едва ли ще изпълни обещанието си да я намали до 100 хиляди души годишно преди следващите избори през 2015-а. Този въпрос ще бъде сред ключовите в предизборната кампания и изводите в новия доклад няма да помогнат на министрите да оправдаят въвеждането на по-строги мерки срещу имигрантите, обяснява BBC.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44