Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Миланов - Петното отива на съд за насаждане на расова омраза

| обновено на 05.03.14 в 15:20
Снимка: БГНЕС
Бисер  Миланов, по прякор Петното, отива на съд за насаждане на расова омраза. Това е вторият обвинителен акт срещу него за по-малко от месец.

Обвинението на Петното е, че на 2-ри ноември миналата година е улеснил съпартиеца си Йордан Бонев да пропагандира расова омраза, шофирайки автомобила, от който с мегафон Бонев призовавал: Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните. Това става часове, след като алжирският гражданин Салахадин бин Аладин прободе многократно студентката Виктория Христова, за което вчера получи 12 години затвор. Ако Бонев и Миланов бъдат признати за виновни, те могат да получат затвор до 4 години, глоба от 5 000 до 10 000 лв., както и обществено порицание.

Първият обвинителен акт срещу Миланов, също внесен в рекордни срокове, е от 14-и февруари. Той е за закана за убийство на протестираща жена. Вчера Софийският районен съд пусна от ареста известния с провокативните си прояви по време на антиправителствените протести Миланов. Причината е да се грижи за 3-те си деца, тъй като жена му е в Испания.

Прокуратурата днес обяви, че ще протестира променената му мярка за неотклонение пред Софийския градски съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44