Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище ще обсъдят извеждане на децата от социалните институции

Снимка: БГНЕС

В Търговище представители на социалните служби, отделите за закрила на детето и нестопански организации ще дискутират проблемите по извеждането на децата социалните институции, съобщи регионалният координатор на Неправителствената организация "Надежда и домове за децата" Ивалина Рачева:

На тази "кръгла маса" основно ще споделим постигнатото до момента като позитивни практики, основно в областта на междуинституционалните отношения и връзки в процеса на деинституционализация. Със задоволство мога да кажа, че вече в Дом "Майка и дете" от възрастова група 0-3 години са три деца, в началото на 2013-а година деца бяха изведени от дома. Много успешно работим по превенция на изоставянето. Благодарение на това и не постъпват деца в дома. Такива деца, изоставени, се настаняват в приемни семейства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44