Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клисарова: За учебната 2013 - 2014 година от училище са отпаднали 3844-ма ученици

Снимка: БГНЕС
За учебната 2013 - 2014 година от училище са отпаднали 3844-ма ученици. В сравнение с Европа, това е добър резултат

Това каза министърът на образованието проф. Анелия Клисарова пред парламентарната образователна комисия.

14-15 милиона лева са заделени за нови училищни автобуси. Сегашните, с които се превозват учениците, са минимум десетгодишни, допълни министърът и уточни, че процедурата за училищните автобуси е обявена на страницата на Министерството и общините могат да кандидатстват по нея.

Отделихме средства и за учителите, които са в отдалечени места и за които няма обществен транспорт, да могат те да пътуват със собствен транспорт, а средствата по транспорта да бъдат осребрени, обясни Клисарова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44