Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото за радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд

| обновено на 07.03.14 в 12:06
Снимка: БГНЕС

Продължава делото за радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд. Според защитата, тайните свидетели на ДАНС, върху чийто разкази основно е изградено обвинението срещу 13-те имами, са компрометирани, без конкретни доказателства и източници на информация.

Адвокатът на единствената жена в процеса, Найме Горелска, за която се твърди, че е разпространявала ислямска идеология в Благоевградския университет, поиска оневиняването й, тъй като доказателствата по делото са компрометирани:

Още повече свидетел, който е служител на ДАНС, не е присъствал на нито едно обстоятелство, което твърди, и не пожела да посочи откъде можем да направим справка, дали това, което твърди е така, дали е вярно. От семейство Горелски бяха иззети около 30-40 хиляди лева. Не виждам престъпление в това да съхраняваш парите си в домашни условия, а не в банката.

Според адвоката Елвира Панкова, съдържанието на двата тефтера на Горелска, където са били упоменати разходите за студентите са компрометирани:

И смеем да твърдим, представиха се тефтерите незапечатани, просто така се донесоха. Били са някъде в Благоевград, единият тефтер не е отразен в протоколите откъде е иззет, има рецепти за хамбургери, за пици, някакви похвали за ученик и някакви сметки - четири, пет почерка.
Няма смисъл да се прави графологична експертиза. Те са компрометирани.

Делото продължава с пледоарии на адвокатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44