Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на Украйна у нас пред депутати: Руските военни в Крим са от специалните части

Микола Балтажи
Снимка: БГНЕС
Посланикът на Украйна в България Микола Балтажи посети Народното събрание и се срещна с депутатите от групата за приятелство с Украйна. Той е запознал парламентаристите с всичко, случващо се в Крим. По думите на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев, посланик Балтажи е коментирал, че голяма част от информацията, която постъпва в медиите от руска страна, е дезинформация.

Спомена за руските части, които се предислоцират в Крим. Каза даже номерата и откъде са тези поделения, всички са спецчасти, барети. По принцип това, което се извършва в Крим, е незаконно и неконституционно според Конституцията на Украйна, заяви Красимир Велчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44