Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се употребата на марихуана сред учениците в Ловеч

Употребата на марихуана  сред учениците в Ловеч се увеличава. По данни на общинския Център за борба с наркотичните вещества малко от децата все още не са опитвали канабис. 

От Превантивно-информационният център за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч предупреждават, че синтетичната дрога, маскирана като чай, е хит сред тийнейджърите в града. Новият наркотик е познат като “тай хай" и се пуши като марихуаната. “Чаят" е със същата консистенция като тревата и се продава в пакетчета. Дилърите изрично предупреждават да не се консумира като напитка, тъй като е токсичен. Листната маса се смесва с тютюн от стандартна цигара и така се пуши.  Дрогата се предлага в училища, заведения и други места, често посещавани от тийнейджърите. Учениците го наричат "друсан чай".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44