Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха с петли участниците в "конския Великден" в Момчиловци

Момчиловци

В родопското село Момчиловци участниците в „конския Великден“ получиха петли за награда. Един от най-охранените петли беше връчен на най-възрастния учасник в шествието Бай Тасо Андреев, който получи приза за най-гиздава каручка. 

Под мотото "Хубав кон и хубава жена не са за сиромах човек и за един ездач" за 19 пореден път беше отбелязан Тодоровден в Момчиловци. Празникът събра стотици жители и гости на сеото. В състезанието участваха около 15 коня. Парадът бе предвождан от иконата на Свети Тодор, която носеше стилна ездачка с каубойска шапка. Първият в кушията стана Дениз Форлански, а конярите мереха сили в надпревари за вдигане на чувал със зоб и майсторска езда. Овациите обра 800-килограмов кон от съседното село Левочево. До него застана и дребното магаренце Магда. 

По повод празника на жената и майката кметът Мария Никова поздрави нежната половинка на Момчиловци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44