Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна кариерно изложение за българите във Великобритания

Във Великобритания се провежда кариерно изложение за българите, които учат или работят на Острова. Студенти, както и млади специалисти, ще имат възможност да се срещнат с български работодатели, за да видят какви са възможностите им за реализация в родината. 

Трудовата борса се провежда за втора поредна година и този път срещи с фирми ще има не само в Лондон, но и в друг университетски град с голяма концентрация на български студенти – Единбург. В продължение на два дни български работодатели, както и големи международни компании с представителство в България, ще запознават младите хора с възможностите за реализация обратно в родината.

Кариерното изложение се организира от обществата на българските студенти в някои от най-престижните британски висши учебни заведения, като Лондонския икономически институт и университетите в Дънди, Уорик, Нюкасъл и Единбург.

Гаврил Петров, който следва в Единбург, е сред организаторите на събитието. Той посочва, че тази година интересът към изложението сред българските студенти е много по-голям:

В момента са се записали около 330 човека за самия форум, като 220 в Лондон и 110 в Единбург. Това е няколко пъти повече от миналата година. Успяхме да удвоим и броя на участващите компании.

Сред 17-те фирми, представени на кариерното изложение в двата британски града, са известни имена в областта на финансите, компютърната индустрия, телекомуникациите, маркетинга и образованието.

Данните на "Кариера в България. Защо не?“, смятан за най-големия трудов форум за българи с образование в чужбина, сочат, че през 2012 година над 77% от участниците в него са намерили работодател в България, който харесват.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44