Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстранти пред руското посолство подкрепиха новата власт в Киев

Демонстрация в подкрепа на новата украинска власт се проведе пред посолството на Русия в София. Проявата беше организирана от Единната народна партия.

С плакат "Вън от Украйна" оцветен в жълто и синьо с цветовете на знамето на Украйна и наредени обувки, включително и детски буйки активистите на Единната народна партия застанаха пред входа на Руското посолство. Целта - за да покажат тревогата си от действията на Русия, а не срещу руския народ, обясни лидерът на партията Мария Капон

Защото народите много пъти са били рамо до рамо заедно, а сега са дуло срещу дуло. Смятаме, че този флашмоб трябва да покаже, че Русия трябва във всякакъв вид да обуе обувките и да излезе от Украйна. Защото ако днес сме глухи и слепи за това, което се случва в Украйна, утре няма как да искаме, при когото и да се случи, не само за България, да има солидарност.

Гражданският протест беше и с цветя, за да покаже защо Украйна е важна: 

Цветята са символ не само на жертвите. Те са и нашето преклонение към жертвите на Майдана и много се надяваме никой български лидер да не сравнява България с Украйна, защото сравнението ни означава, че трябва да се оглеждаме за снайперисти. Трябва да кажа, че позицията, която и президентът, и премиерът, и външният министър имаха, е цивилизована и достойна за българската страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44