Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 хиляди работни места ще бъдат разкрити през 2014-а в областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч

Според експертите на Регионалната служба по заетостта в Ловеч през тази година се очаква да бъдат разкрити 16 хиляди нови работни места на територията на  областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч.

Новите работни места ще бъдат разкрити предимно на първичния трудов пазар, обясни директорът на службата по заетостта в Ловеч Минчо Диков. Тенденцията от началото на годината е много добра. Разкритите работни места са три пъти повече от разкритите за същия период на миналата година. Това е среден бизнес, предприятия от 10 до 15 човека. Запазват работните места, които са имали, което също е добра тенденция и с едно или две места ги увеличават. Такива мега проекти няма да има. Ще има такива хора.

Минчо Диков допълни, че в момента в четирите обрасти има общо над 3 хиляди свободни работни места, като най-много предлагане има за общи работници, работници за преработващата промишленост, селското и горското стопанство, шивачки, преподаватели, бармани и сервитьори. Миналата и по-миналата година беше ужасно, да виждаш как всеки месец отпадат хора и ние ги регистрираме.

Въпреки намаления ресурс, нови работни места ще бъдат разкрити и по схемите финансирани от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, добави още Минчо Диков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44