Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снегът затруднява движението в София и някои части на страната

| обновено на 10.03.14 в 11:44
Предупредителен "жълт" код за силен вятър и снеговалеж действа в 15 области на Североизточна, Югоизточна България и Черноморието.

В цялата Ловешка област вали дъжд и сняг. Десет сантиметра е натрупаната снежна покривка в Априлци, като там са паднали и най-много валежи за последното денонощие – 12 литра на кв.м. В Троянско снежната покривка е осем сантиметра. Проходът Троян – Кърнаре остава затворен за движение на всички превозни средства заради снегонавявания, образувани от валежите и ураганния вятър снощи. В Ловеч валежите са предимно от дъжд и мокър сняг, но няма образувана снежна покривка. Въпреки валежите в областта нивата на реките са се понижили през последното денонощие. 

В Габрово натрупа сняг, покривката достига 12 сантиметра. Движението през прохода Шипка става при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 6°С, височината на снежната покривка е 25 сантиметра и снеговалежът продължава. Пътищата към съседните на Габрово общини са заснежени и се почистват.

Всички моторни превозни средства трябва да са задължително с вериги при преминаването през прохода Превала, а товарните камиони - без ремаркета и полуремаркета. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета и през прохода Печинско, информира АПИ.

Сутрешният снеговалеж в София затрудни придвижването на автобусите по линия 69, които пътуват до Бистрица.  Пътят по Витошката дъга вече е почистен, информира за "Хоризонт" директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. В момента съм на Бистришко шосе. Шосето е проходимо при зимни условия, разбира се. Трябва шофьорите да имат предвид, че между градските пътища и републиканската мрежа не се употребява сол, а само пясък, и затова пътищата са мокри и хлъзгави. В момента тук работят машини. Пред очите ми в момента тръгват автобусите. Сутринта е имало проблем към Клисура в Банкя. Нека не забравяме също, че в София се работят големи инфраструктурни проекти. Всичко това създава по-комплицирана обстановка.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44