Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама в активна телефонна дипломация за Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама е разговарял с испанския министър-председател Мариано Рахой, с когото са постигнали съгласие, че няма да признаят планирания референдум в Крим на 16-и март. Обама е провел телефонен разговор и с президента на Казахстан Нурсултан Назърбаев, като го е призовал да се включи активно в намирането на мирен изход от кризата в Украйна. 

Според Белия дом Обама е получил подкрепа и от китайския си колега Си Цзинпин по въпроса за ненамесата на Русия в региона. 

Междувременно Съветът за сигурност на ООН се събра за пети път за изминалите десет дни. Дипломати коментираха, че е трудно Русия да бъде убедена да се оттегли от Крим или да допусне наблюдатели в региона. Те подчертаха, че интервенцията на Москва води до допълнителна световна изолация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44