Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти ще покажат умения в правописен маратон

Снимка: www.akademika.bg

Студенти от Софийския университет, УНСС и Нов български университет ще участват днес в правописен маратон. Проявата се организира от образователен портал "Академика" БГ, а идеята на състезанието е студентите да решават правописни задачи, съставени по най-често допусканите грешки, обясни за "Хоризонт" Евелина Гечева, управител на портала:

Целта на инициативата е да стимулираме доброто владеене на българския книжовен език и да накараме повече млади хора да уважават правилното писане и да се стремят да пишат правилно. Проявата има и занимателен характер, тъй като въпросите, правописните задачи, са подготвени във вид на игра, в която има верни и грешни отговори. Тези, които отговорят правилно, ще получат награди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44