Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултатите от проверката на газовата мрежа в Севлиево ще излязат до седмица

| обновено на 11.03.14 в 19:44
Къщата в Севлиево е опустошена
Снимка: Велина Махлебашиева

Заключението от проверката на газопреносната мрежа в Севлиево ще излезе в началото на следващата седмица. Това съобщи инж. Стефко Стайков от Инспекцията за държавен технически надзор във Велико Търново. 

Инцидентът, отнел живота на 11-годишно момче, взриви спокойствието в града, който е газифициран вече десетина години. Подозренията на хората, че изтичането на метан от мрежата и първоначалната информация, която сочи, че заради аварирала тръба по трасето е последвал разрушителния взрив, хвърли в паника жителите на града и хората от квартала, където стана експлозията.

Оказва се, че спуканата тръба е преминавала под тротоара на взривената къща, а газът е проникнал през мръсния канал на жилището. Кметът на Севлиево Иван Иванов подчерта, че са взети всички мерки за безопасност и призова хората към спокойствие.

Управителя на дружеството увери, че никъде няма изтичане на природен газ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44