Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лот 3 на магистрала "Струма" - основен приоритет през новия програмен период

Снимка: БГНЕС

Най-късно в средата на следващата година ще бъдат обявени търговете за строителството на магистрала "Струма" в участъка през Кресненското дефиле.
Това обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева

Най-тежкият и труден участък на магистрала "Струма" е през Кресненското дефиле и е с обща дължина около 65 километра, прогнозна стойност един милиард и 700 мииона лева, обясни министър Десислава Терзиева.

Изграждането на Лот 3 от аутобана е основен приоритет през новия програмен период, каза заместник министърът на транспорта Петър Киров.
Предстои ни най-тежкият пътен проект, който въобще е реализиран до този момент в България. Проектът е много интересен и предизвикателен от инженерна гледна точка , но аз съм убеден, че българските проектанти, както и "Стратегически инфраструктурни проекти" са на необходимото ниво и ще може да бъде реализиран в рамките на периода за допустимост на разходите в настоящия програмен период 2014-2020.

Министър Десислава Терзиева информира, че по трасето са предвидени осем площадки за отдих, бензиностанции и места за хранене. Два от търговете за аутобана стартират тази година, добави Петър Киров.

При всички положения за три-едно и три-три - участъците от лот 3 търговете ще бъдат обявени тази година, а изборът на изпълнител за три-две предстои през следващата година и съм убеден, че няма да имаме проблеми по отношение на търгуването на тези участъци в лот 3.
Министър Терзиева съобщи, че продължават ежемесечните проверки на всички пътища, които са в гаранция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44