Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички деца от асеновградската детска градина са добре

| обновено на 12.03.14 в 12:07
Снимка: БГНЕС
Всички деца от асеновградската детска градина „Слънце,  пили вчера прясно мляко, в което се предполага, че е имало отрова за мишки,са добре. Днес обаче от 127 деца,  само 75 бяха доведени в градината от родителите си. Макар и преживяващи още притеснението от вчерашния ден родителите казаха, че имат доверие на персонала и са убедени, че са предприети адекватни мерки. Кметът  на Асеновград Емил Караиванов каза , че и днес ще се следи за състоянието на децата, а директорката на детската градина Лидия Захариева обясни, че таблетки от отровата за мишки е имало в кухненския блок, но те са били в кутия, върху която са поставени лепенки.

Днес помещението и склада за съхранение на продуктите са проверени след издадените  предписания за дезинфекция. Вчерашната инспекция на фирмата, производител на млякото показа, че там няма нарушения. Прави се и проверка на начина на доставка на храната в детската градина.

На малчуганите вчера бяха направени промивки, а резултатите от кръвните проби при 10% от тях не показаха отклонения. Подължават проверките на прокуратурата, Агенцията по храните и общината , които трябва да установят дали откритите парчета от синя таблетка в млякото  действително са  от отрова за гризачи  и как са попаднали в съда. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44