Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Фонд "Земеделие" е бомбата, която ще свали правителство

Снимка: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството на Пламен Орешарски, че продължава да харчи пари за "Южен поток", след като проектът вече е замразен: След като министърът на икономиката и енергетиката се яви един обикновен пощальон, след като не може да си защити проекта, след като не може да докаже, че е прозрачен, с какво право дават пари - 193 милиона в компания, която в момента целият този проект е замразен от Брюксел.

Борисов коментира и изпращането на одит от Брюксел на Държавен фонд "Земеделие": Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни. Видяхте, че господин Местан се опита да си припише чужди заслуги с тези пари. Всички му отговориха в глас, че това  изобщо не е негова заслуга и доколкото знам, зърнопроизводителите и всички останали днес протестират.

Лидерът на ГЕРБ определи като абсурдно предложението на кабинета за възраждането на стари заводи с нови технологии. Как ще направят стари заводи с нови технологии? Има такава поговорка, за да не влизам в друга риторика. Това не може да стане, коментира Борисов.

На въпрос дали ще приеме поканата на Сергей Станишев за дебати в медиите по европейската визия на България, Бойко Борисов каза, че Станишев първо трябва да каже какъв иска да бъде - премиер, водач на листа или евродепутат.

Завиждат ли? За всичко. Искат да ми влезат в обувките, да са като мене...





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44